Reviews


Reviews



Echt een aanrader, mijn mannen gaan elke week met veel plezier naar RDHL

Ze vertellen vol trots aan iedereen wat ze geleerd hebben. Ik zie ook echt verschil.

Mirjam Kuiper is echt een hele lieve geduldige vrouw, die ziet wat elk kind nodig heeft!


Marloes de Boer





Zo Super leuk je aan het "werk" :)  te zien en hoe je alle kinderen een plaatsje geeft!" 

Annelien Nijland de fotograaf. 



Joëlle.had door het piekeren moeite met inslapen. Vier weken na de training Aandacht Werkt schrijft Martine : Joëlle. zet vaak 's avonds de cd van; "Stilzittten als een kikker" op. Als ik dan 's avonds naar bed ga hoor ik haar praten (Eline Snel) en is ze al diep in slaap. Ze hoort nooit de laatste paar verhaaltjes".  



Bijles rekenen in de herfstvakantie:

"Ik vroeg net of ze volgende week ook wilde komen. Ja zei ze enthousiast,  weet je hoe leuk het daar is? zei Joëlle."



Aandacht werkt!


Hoi Mirjam,


Wij hadden Lucas aangemeld omdat Lucas altijd veel in zijn hoofd zit, moeite heeft met "mappen sluiten" voor het slapen, onrustig is en moeite heeft om op school zijn aandacht erbij te houden.

De eerste keer dat Lucas bij juf Mirjam was geweest vroeg zijn broertje daarna "was het leuk Lucas?"

Lucas zei "Nou niet per se leuk, maar wel fijn!" Juist de huiskamer sfeer voelt laagdrempelig en vertrouwd.

Lucas gaat met plezier (hij gaat het nog missen straks), want Mirjam zorgt voor een gevarieerde "les" met veel afwisseling. 

Ieder kind is anders en uniek, bij Mirjam mag ieder kind zichzelf zijn en dat geeft een kind vertrouwen en vooral de boodschap "je bent goed zoals je bent"! 

Thuis oefenen klinkt saai en vooraf dachten wij: Is dat wel vol te houden met alles wat (van onszelf) moet? 

Lucas en ook zelfs zijn broertje vragen erom: "mama/ papa: gaan we nog "kikkeren"? In een paar weken tijd is "kikkeren" een normale term in ons huis geworden. Als ouders is het fijn om mee te doen. Wij als ouders gaan ook altijd maar door en vragen best veel van onszelf. Dit is ons momentje samen. Hoe mooi is het om je kind dit al op deze leeftijd mee te kunnen geven? Iets waar veel ouders onbewust ook nog moeite mee hebben in deze tijd. 

Wat voor ons als ouders een eye opener was is dat als je kind boos is, dat je dat niet als fout/verkeerd moet zien (of af moet straffen) maar je kind er juist mee kan helpen dit gevoel te beschrijven en de boodschap kan geven dat het er mag zijn en ook weer over gaat. Dus nu geven wij grenzen aan wat hij kan doen als hij boos is, maar wij straffen het niet af. Het hoort erbij en moet er even uit. 


Bij het inslapen vragen wij aan Lucas hoe hij zich voelt en dan zie je een moment van bewustwording. Zijn ogen gaan even dicht en de voelspriet zorgt voor een moment van bewustwording. Als er nog belangrijke dingen in zijn hoofd zitten dan schrijven wij deze op om deze de volgende dag nog even te bespreken (en niet te vergeten) en dan komt er rust. Letten op de ademhaling en zzzzzzzzz. 



Groet, Silvia